Kedvezményezett neve: SZIRÉN Ruházati Termelő és Kereskedő Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: SZIRÉN Ruházati Kft. megújulását elősegítő technológiai fejlesztés
Szerződött támogatás összege: 19 472 240 Ft
Támogatás mértéke: 70%
Projekt befejezési dátuma: 2022.04.30.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.14-20-2021-00070

Projekt célja: SZIRÉN Ruházati Kft. piaci kitettségének csökkentése, illetve gyártáshatékonyságának javítása automatizáció révén
Projekt leírása: SZIRÉN Ruházati Kft. a keresleti igényeket felmérve és arra reagálva valósította meg a projektet, amelynek a célja a piaci kitettség csökkentése mellett, a versenyképesség növelése, kapacitásbővítés, illetve a gyártáshatékonyság javítása automatizáció révén. A projekt keretében 2 fő munkavállalói bérköltsége, illetve eszközbeszerzés került elszámolásra. A beruházás során beszerzett  eszközök:

1 db GTX PRO BULK textil nyomtató

1 db KIH 90-300 hőalagút

1 db HP-45 NA hőprés

A textilnyomtató üzembeállítása révén a megrendelők egyedi monogramok, logók, akár fényképek nyomtatását kérhetik az ingekre, pólókra 40 x 35 cm-es méretben. A felhasznált festékanyagok a környezetre, és a ruha viselőjére semleges hatású. A költséghatékony perszonalizáció fontos versenyelőny az egyre individualistább világban. A beszerzésre kerülő eszközzel nyomtatott logó vagy monogram helyezhető el a terméken. A fenntarthatóság elvét figyelembe véve a textil nyomtató KIH 90-300 hőalagúttal ( ami a folyamatos gyártás elengedhetetlen eszköze), valamint HP-45 NA hőpréssel – amely a nyomtatás előtt felvitt előkezelő anyagot rögzíti a ruhadarabokra –  való kiegészítése révén minőségi, hosszú távon hordható termékeket hozhatunk létre. A beszerzett eszközök a terméket „élethosszát” hivatottak támogatni, illetve a berendezések gyártósorba kapcsolása révén, élőmunka kiváltása is lehetőség nyílik. A vállalkozás humánerőforrása rendelkezik az eszközök hatékony kezeléséhez szükséges tudással, ugyanis kiszolgálása nem igényel több éves szakmai gyakorlatot, így pedig az iparágra jellemző szakemberhiány is fenntartható módon kezelhető a projektben megvalósult gépesítéssel.