Barion Pixel

Pontos méretvétel

Ahhoz, hogy pontosan tudjuk milyen méretű ingre van szükségünk, ismernünk kell a méretvételezés erre vonatkozó szabályait. Hogy mely testrészünkön pontosan hogyan és hol kell mérni. Ezen kívül, jó ha megfogalmazzuk magunkban, milyen ingre is vágyunk, színre, anyagra és szabásra vonatkozóan.

Ehhez kívánunk segítséget nyújtani.

Termék keresési lehetőség: Webáruházunk oldalmenüjében egészen pontosan leszűkíthetjük a keresés eredményét, akár méretre, színre, mintázatra, szabásra vonatkozóan.

Honlapunkon egyelőre minden testálláshoz, minden szabáshoz, vagy almárkához külön táblázat található. Az adott modell oldalán megtalálható a mérettábla felirat, melyre kattintva felugró ablakban látható a helyes mérettábla, vagy a méretvétel menüpont alatt is megtalálhatóak, pontos leírással. Hamarosan egységesítésre kerülnek a mérettáblák, az egyszerűbb áttekinthetőség kedvéért.

Fontos tisztában lenni a fogalmakkal.

Szánjuk rá az időt a pontos méretvételezésre, hogy elkerüljünk hosszabb procedúrákat a termék visszaküldésével. Figyelem! Ha otthon végezzük a pontos adatok lemérését tudni kell a következőt. Ha pl lemér  120 cm mellbőséget, ami egy körméret ahhoz, hogy kényelmes ing méretet kapjon, amiben mozogni is fog tudni, rá kell számolni 8 cm-et. A kész modellek mellbőségénél átmérő méretet adtunk meg. Ez a 120 cm körméret esetében 60 cm-et jelent, amihez ilyenkor 3-4 cm-et számoljunk rá. 

Fogalmak:

Almárkáink: Ahogyan az a menüben is látható, Mount Vinson, Riverside, Royal, Sansone

Szabás, testállás vagy méretállás – az adott modellre vonatkozó különböző szabásvonalakhoz irányadó. Ilyenek lehetnek a – normál, – extra, – slim (mérsékelten karcsúsított), – slim-fit (karcsúsított). 

Méret – az adott modell számozása mely a nyakkörméretből indul ki pl.: 47 (centiméterben megadva) érdemes a modellhez hozzárendelt mérettáblázaton ellenőrizni, hogy minden paraméter egyezik-e az önével. Hiszen nagyon sok esetben egyedi méretezésre van szükség. Az egyedi méretezés lehetőségéről itt olvashat bővebben

A mérettáblák tartalmazzák a következő adatokat, centiméterben megadva.

A – Gallér méret.

B – Mellbőség.

C – Derékbőség.

D – Aljabőség.

E – Háta hossz.

F – Ujja hossz/rövid.

G – Ujja hossz/hosszú.

Az alábbi ábra mutatja,hogy melyik paramétert hogyan mérhetjük le az ingen, pontosan.